logo
- en vei til din indre stemme

Hva er Mindfulness?

   

Mindfulness er i dag anerkjent som en effektiv måte å redusere stress, øke selvbevissthet, styrke emosjonell intelligens og håndtere vanskelige tanker og følelser på.
Selv om mindfulness først ganske nylig har blitt omfavnet av vestlig psykologi og medisin, er det en gammel praksis. Mindfulness finnes i et bredt spekter av østlige filosofier, slik som buddhisme, taoisme og Yoga.

Mindfulness innebærer å bevisst bringe oppmerksomheten din til det du opplever her og nå. Vi ser på det som
er i nuet med åpenhet, interesse og aksept. Jon Kabat-Zinn, som på 1970-tallet bragte mindfulness inn i vestlig medisin og psykologi, sier at mindfulness er å bestemme seg for å rette oppmerksomheten mot øyeblikket,
uten å dømme det.
Mindfulness handler om å våkne opp, komme i kontakt med seg selv og verdsette hvert øyeblikk av livet. Noen kaller mindfulness «kunsten å leve bevisst». Det er å omfavne øyeblikket, med alt det innebærer av tanker, følelser, kroppsfornemmelser og sanseinntrykk.


For å bli mer mindful i vår tilnærming til livet vårt, trener vi sinnet gjennom mindfulness-meditasjoner og øvelser. På samme måte som du trener en muskel ved å bruke den og presse den, trener du sinnet på å være mindful
med å konsentrere deg om øyeblikket på en ikke-dømmende måte. Fordi mange lever et liv på «autopilot», og med mye stress, kan dette være utfordrende- spesielt i starten. Tankene kan oppleves som kaotiske og maniske, og kroppen urolig. Noen har også lett for å sovne fra øvelsene. Gjennom å ha holdt kurs i mindfulness i flere år, er det imidlertid kursholdernes erfaring at alle kan meditere! Kan du sitte og kan du tenke – ja, da kan du meditere. Vår erfaring er også at alle som velger å gjøre øvelsene, etter kort tid opplever en positiv endring.


Velkommen til Kurs i Mindfulness!

 

 

Steiner

 

Hand

 

"Gjennom å utvide hjertets rekkevidde
kan vi leve i verden på måter som
favner større visdom og medfølelse,
godhet og sinnsro og, ikke minst, den
naturlige gleden over å leve."

 

 
Professor Jon Kabat-Zinn